Πιθάρι, Αγρίνιο: Catering, Γάμοι, Βαπτίσεις, Εκδηλώσεις, Δεξιώσεις.

Νέα

24 Ιούλ

Μέτοικοι live 26 Ιουλίου

Το πρωτότυπο όνομα του σχήματος δεν είναι τυχαίο, καθώς παραπέμπει στους μετοίκους της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν πολίτες διαφόρων περιοχών οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην ευημερούσα Αθήνα και είχαν ως υποχρέωση να πληρώνουν φόρους, ωστόσο στερούνταν πολιτικών δικαιωμάτων. Έτσι οι Μέτοικοι, με βάση και αφετηρία το Μεσολόγγι, επέλεξαν αυτό το όνομα για να αφήσουν το στίγμα τους.

Τους «Μετοίκους» απαρτίζουν οι :

Κωνσταντίνος Πλακίδας ( Ερμηνευτής, συνθέτης και ενορχηστρωτής )

Ευτυχία Σκεύη (Ερμηνεύτρια, στιχουργός )
Γιώργος Μεταξάς (Ηλεκτρική Κιθάρα, φλογέρα, μαντούρα)

Γιώργος Κανούτας (Ηλεκτρικό μπάσο)
Γιώργος Καλόκληρος (Κρουστά: Kαχόν, μπεντίρ, νταούλι, shaker, Splash)
Γύρω στα τέλη του 2012 ξεκίνησαν να παίζουν μουσική σε διάφορους χώρους της περιοχής τους με επιθυμία και στόχο να εκφραστούν μέσα από δικά τους τραγούδια.
Συγκεκριμένα:
O Κωνσταντίνος Πλακίδας, από την Κατοχή Μεσολογγίου, ερμηνευτής του σχήματος παίζει έγχορδα μουσικά όργανα με δεξιοτεχνία στο μπουζούκι και στην κιθάρα. Eργάζεται ως μουσικός με μεγάλη αγάπη για την σύνθεση και παράλληλα διδάσκει μουσική. Σπούδασε στο Art Music School Γιώργος Φακανάς μουσική κινηματογράφου καθώς και φωνητική υπό την καθοδήγηση της Άννας Αλεξοπούλου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, και φoύγκα.

Η Ευτυχία Σκεύη κατάγεται από τον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου, είναι φιλόλογος και ερμηνεύτρια του σχήματος. Μάλιστα υπογράφει αρκετά από τα λόγια τραγουδιών των «Μετοίκων».

Ο Γιώργος Καλόκληρος καταγόμενος από την Κατοχή έδειξε από νωρίς το πάθος και το ταλέντο του για τον ρυθμό και παίζει κρουστά. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ηλεκτροακουστικής κιθάρας, φωνητικής και μουσικής κινηματογράφου στο Art Music School Γιώργος Φακανάς.

Ο Γιώργος Μεταξάς, από την Κατοχή κι αυτός, φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου. Επίσης ξεκίνησε από μικρή ηλικία μαθήματα σε ωδείο αρμονίας, κλασικής και ηλεκτροακουστικής κιθάρας . Σήμερα είναι σπουδαστής ηχοληψίας στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, παίζει ηλεκτρική κιθάρα αλλά και πνευστά μουσικά όργανα όπως φλογέρα, μαντούρα κ.α.

Ο Γιώργος Κανούτας, μπασίστας, προστέθηκε πρόσφατα στο σχήμα.

Κατάγεται από το Νεοχώρι Μεσολογγίου και είναι τελειόφοιτος κλασικής κιθάρας.

Οι μουσικές καταβολές των Μετοίκων καλύπτουν ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει μεγάλους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς καθώς και νεότερους σημαντικούς καλλιτέχνες δίνοντας έμφαση σε δικές τους ενορχηστρώσεις και διασκευές γνωστών τραγουδιών.
Έχουν εμφανιστεί σε πολλούς χώρους στην Αιτ/νία και γενικά στην επαρχία αλλά και σε σημαντικές μουσικές σκηνές της Αθήνας (Γυάλινο μουσικό θέατρο , Αρχιτεκτονική).
Επίσης έχουν γράψει τραγούδια για δυο θεατρικές παραστάσεις, ΄΄Αφεντικά και δούλοι΄΄ διασκευή του έργου ΄΄Το Νησί των Σκλάβων΄΄ του Πιέρ Ντε Μαριβώ σε μουσική Κωνσταντίνου Πλακίδα, Γιώργου Καλόκληρου και Γιώργου Μεταξά και ΄΄Ο Αρχοντοχωριάτης ΄΄ του Μολιέρου σε στίχους  Γιάννη Καλατζόπουλου και Ευτυχίας Σκεύη και μουσική του Κωνσταντίνου Πλακίδα. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ με τη συμμετοχή του Γ. Νταλάρα και της Α. Κετιμέ.

Αφήστε Σχόλιο